Zo jij

Zo jij: Coaching & Training

Kan je kind een steuntje in de rug gebruiken?

Als ouder zie je dat je kind niet lekker in zijn vel zit, vastloopt of dat het worstelt met iets. Je wil zo graag helpen. Vaak heb je zelf al van alles geprobeerd, maar je weet nu even niet hoe verder. Zo jij coaching en training wil helpen om je kind te ondersteunen zich weer fijn te voelen door aandacht te besteden aan de talenten en kwaliteiten.

Van kinderen wordt in de huidige tijd veel gevraagd. Ze staan doorlopend bloot aan allerlei prikkels en worden geconfronteerd met verwachtingen van anderen. Volwassenen, leeftijdgenootjes, allemaal leveren ze bedoeld of onbedoeld een bijdrage aan het beeld dat een kind van zichzelf heeft. Soms komen kinderen daardoor steeds verder af te staan van hun eigen ik. 

Ieder kind is uniek en wil zich gehoord en gezien voelen

Ieder kind heeft eigen behoeftes

Ieder kind heeft recht op een eigen ontwikkeling

Ieder kind mag zijn wie hij of zij is!

Het is mijn missie om ieder kind op een ontspannen en positieve manier de ruimte en het inzicht te geven om te zijn wie hij of zij is, om ieder kind te laten zien dat de kracht van binnen zit en dat je daarop mag vertrouwen. Zijn wie je bent omdat je goed bent zoals je bent.

Aanbod

Kindercoaching

Kindercoaching is een laagdrempelige manier van praktische en oplossingsgerichte begeleiding. In mijn begeleiding richt ik me op kinderen van 6 tot en met 12 jaar. 

Wanneer klop je bij mij aan?

  • Gebrek aan zelfvertrouwen
  • Omgaan met emoties, boosheid, verdriet
  • Negatieve gedachten
  • Hoogsensitiviteit
  • Vol hoofd
  • (Faal)angst
  • Omgaan met moeilijke situatie(s)
  • Concentratieproblemen
  • Een luisterend oor nodig hebben

Kinderen staan nooit alleen. Ze hebben ouder(s) naast zich staan. Jullie zijn als ouders van grote waarde in het proces dat je kind doormaakt. 

Ik ga graag samen met je kind en jullie in gesprek en luister naar ieders wensen en verwachtingen om zo de vraag helder te krijgen. Tijdens de sessies ga ik samen met een kind op zoek naar talenten en kwaliteiten, waarna we aan de slag gaan om het inzicht te vergroten en de vaardigheden te versterken. Door goed te luisteren, te kijken en te voelen wat er echt nodig is kunnen er zo in een relatief korte periode mooie en concrete stappen gezet worden. Omdat geen één kind hetzelfde is, zal de inhoud van de sessies voor ieder kind weer anders zijn.

Werkwijze coaching

Kennismaking

De eerste kennismaking zal meestal bestaan uit een kort (telefonisch) en vrijblijvend gesprek, waarin besproken wordt wat jullie vraag is en wat ik kan bieden. Voor mij is het belangrijk dat de zogenoemde wederzijdse klik er is, dit als basis voor het samen kunnen aangaan van een coachtraject.

Intake

Als de klik er is dan kunnen we een afspraak maken voor een intake. Bij mij aan de keukentafel of bij jullie thuis ga ik met jullie en je kind in gesprek over jullie vraag. Voor het gesprek stuur ik jullie een vragenlijst toe per mail. Deze vragenlijst ontvang ik graag minimaal min 2 dagen voor het gesprek terug, zodat ik me kan voorbereiden. Aan de hand van de intakelijst en het gesprek stellen we samen een doel op waarmee we aan de slag gaan.

Sessie

Eerst zal ik samen met je kind werken aan vertrouwen, kennismaken met elkaar zodat hij/zij zich veilig zal voelen bij mij. De sessies bestaan uit gesprekjes, spelletjes, visualisaties, rollenspel, creatieve werkvormen en methodieken die aansluiten bij de belevingswereld en interesses van je kind.  Zo werken we aan het zelfvertrouwen en zelfinzicht. Mijn doel is dat je kind weer in zijn/haar eigen kracht staat en de wereld aan kan zoals hij of zij dat wil. Een sessie duurt een uur. Het aantal sessies zal per kind verschillend zijn aangezien de sessies afgestemd zijn op de individuele hulpvraag en ieder kind is anders.

Evaluatie/afronden

Aan het eind van elke sessie, bij het ophalen van je kind zal ik in het kort  samen met je kind vertellen wat we gedaan hebben en waar we aan gewerkt hebben. Aan het eind van alle sessies plannen we naar wens een uitgebreidere evaluatie in.

Over mij

Mijn naam is Jacqueline Stoteler (1975), ik ben moeder van 2 grote jongens (2002 en 2005) en partner van Henk. Samen met Mies onze hond wonen wij in Eibergen. Hier is ook de praktijk, in ons huis.

In het verleden heb ik gewerkt in de gehandicaptensector en in de kinderopvang. Inmiddels werk ik al vele jaren op de vroegbehandeling met jonge kinderen met het vermoeden van een TOS (Taal Ontwikkeling Stoornis), als pedagogisch behandelaar. 

En dan, naast mijn huidige werk, nu deze stap: een coachpraktijk voor kinderen. 

Mijn passie is het ontdekken wat de behoefte is van het individuele kind. Wat schuilt er achter zijn of haar gedrag en hoe kan ik daarbij aansluiten, wat heeft het kind nodig? Elke keer weer is dit weer een mooie zoektocht. De uitdaging is voor mij het ondersteunen van kinderen met unieke behoeftes.

Om mij verder te verdiepen in de individuele coaching van kinderen en jongeren heb ik de opleiding kindercoach gevolgd bij de Academie voor Psychodynamica en zo meer theoretische en praktische ervaringen opgedaan.

Een kind staat niet alleen en heeft te maken met het netwerk om zich heen. Dit is voor mij een onmisbare schakel in de coaching. 

Ik vind het belangrijk dat ieder kind zichzelf kan zijn en het kan vertrouwen op zichzelf en op zijn of haar eigen manier kan groeien. Daar ligt mijn hart!

Wil je meer weten of heb je vragen laat dit dan gerust weten.

Contact

✉️ M: info@zo-jij.nl

📞 T: 06-27205674

Facebook: zo jij! 

Instagram: zojij_kindercoaching

Jacqueline Stoteler 

Beeksingel 6

7151 KD Eibergen